Eilen taas piti katsoa linnan juhlat TV:stä. Siinäpä sitä oltiin olohuoneessa vaimon kanssa silmät ympäripyöreinä, kun ihmiset kättelivät toisiaan. Voiko tosiaan olla tylsempää ohjelmaa? Onkohan itsenäisyyspäivän juhlista tullut jo osa suomalaista kansallisperinnettä? Kovasti se ihmisiä kiinnostaa.

Tuli eilen mieleen TV:tä seuratessa, että liittyisiköhän sitä jonkin puolueen jäseneksi alkaisi edetä puoluekoneistossa. Pääsisi ehkä elämänsä aikana edes kerran kättelemään resupenttiä. Mitähän maksaa SDP:n jäsenmaksu vuodessa?

Linnan tanssilattialla olleita seuratessa tuli sellainenkin mieleen, että jotkut parit olivat toisiinsa hyvin kyrpiintyneiden oloisia. Onkohan tuo elämä suomalaisessa eliitissä niin kurjaa, että pidetään kulisseja yllä vaikka väkisin. Vai onko kenties suomalainen juhliminen ja juhlatunnelma niin rankkaa, että siinä ei hymynhäivettä näy.

Mitä lopulta jäikään mieleen linnanjuhlista. Itselleni jäi hieman haikea olo siitä, että Mauno Koivisto on jo aika vanhan oloinen mies. Harmittaa, sillä hän on mielestäni Suomen paras presidentti.

Joka tapauksessa

- Kosketelkaa toisianne -