Maailmassa on kuutisen miljardia ihmistä. Jos karkea arvio olisi, että ihminen käy joka päivä kerran sontimassa ja jos yksi ihminen ulostaisi kerralla noin 200 grammaa paskaa. Päivässä paskaa maapalolle kertyy 1.2 miljardia kiloa. Jos ihmisen keskimääräinen paino olisi 50 kiloa, niin 24 miljoonaa ihmistä painaa saman verran kuin vuorokaudessa paskottava paskan määrä.

Jos jokainen ihminen vielä virtsaisi keskimäärin tuollaiset kolme desilitraa, niin virtsaa kertyy 2 miljardia litraa eli siis kaksi miljoonaa kuutiota. Jos yhteen säiliöautoon mahtuu 10 kuutiota nestettä. niin maailman ihmiset virtsaavat em. arvoilla 200 000 säiliöautollista vuorokauden aikana.

Edellä oli siis ihmisten ulosteiden määrä vuorokauden aikana. Lisäksi tulee vielä kaikkien eläimien eritteet.

Eli paljonkohan paskaa maapallolle todellisuudessa mahtuu? Samalla herää kysymys, että koska maapallo hukkuu paskaan? Toisaalta ulosteethan on ihan kelvollisia saasteita. Ne maatuvat kohtuullisen nopeasti, tosin kovasti tauteja niistä kai tulee.

Ihan oikeasti, ei minua ahdista vaikka tällaista laskeskelenkin. Lauantai-iltana pitäisi kai olla muuta tekemistä. Tällaista tämä on kun selvinpäin viettää viikonloppua. Tuli vielä mieleen, että kun Nokialla on edelleen tuo vesiongelma, niin paljonkohan paskaa Nokialla on virrannut putkissa tuon harmillisen tapauksen johdosta.

Elikkäs paljon. Jopea siteeraen.